Dit nationale keurmerk wordt toegekend aan Franse wijnbouwgebieden die zich inzetten voor een kwaliteitsvol onthaal.
Gevoel voor de wereld van de wijn, de smaak van overlevering, openstellen van het natuurlijk, cultureel en menselijk erfgoed, kwaliteitsvol onthaal ...evenveel criteria en vereisten om dit unieke keurmerk te verdienen!

De gebieden met keurmerk

De zone van de herkomstbenaming Champagne stelt u acht gebieden voor met het keurmerk Wijngaarden & Ontdekkingen. De wijngaarden van de Champagne en de toeristische professionals zetten zich nationaal in voor kwaliteit sinds 2013. In deze gebieden kunt u de talrijke facetten ontdekken van deze kostbare goddelijke drank, want als Champagne wereldberoemde, unieke drank is ... bieden diversiteit van de grondsoorten, verscheidene klimaattypen en wijnbouwpraktijken een mozaïeklandschap van terroirs die we terugvinden in de ontwikkelde champagnes.

+ Les Coteaux Sud d'Epernay en Côte des Blancs
+ La Montagne de Reims
+ Les Coteaux Sézannais
+ Het Massif de Saint Thierry en Vallei van de Ardre
+ De Marne-Vallei
+ De westelijke Marne-Vallei
+ Les coteaux de Vitry
+ La Côte des Bar
 

De bedrijven met keurmerk

Bijna 500 bedrijven in de Champagne met het keurmerk "Wijngaarden en ontdekkingen" verwelkomen u en stellen hun zorgvuldig geselecteerde diensten voor om uw weekends en korte vakanties in de Champagne tot een succes te maken!

logo Vignobles et découvertes

 

De plaatselijke partners met dit keurmerk doen er alles aan om aan de vele vereisten te voldoen: een kwaliteitsvol onthaal in het Frans of een andere taal, een bijzondere affiniteit met de wereld van de wijn, de smaak en de overlevering, authenticiteit, openstellen van het natuurlijk, cultureel en menselijk erfgoed.

Verblijfsmogelijkheden in het hart van de wijngaarden, restaurants die gerechten en bijpassende wijnen aanbieden, of een kaart met vooral lokale producten, of kelders die u graag willen verwelkomen… Dankzij een selectie van opmerkelijke sites, activiteiten en evenementen kunt u de rijkdom en savoir-faire van de Champagne ontdekken!
 

Alle bedrijven met keurmerk +

Toeristische route
van de Champagne


Slingerend tussen wijngaarden en heuvelhellingen laat de 
de Toeristische Route van de Champagne u de rijkdom van de wijnbouw van de Marnestreek ontdekken.


Loop tussen de wijngaarden om de geuren op te nemen… 
Treed binnen in de wijnkelders om de wijnbouwers te ontmoeten
die u deelgenoot zullen maken van hun passie.

MEER INFORMATIE +